Hengelo, sloop drinkwaterbuffers Watertorenpark

Sloop drinkwaterbuffers aan de Watertorenlaan 60 te Hengelo

Ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed kocht enkele jaren geleden de monumentale watertoren in Hengelo en het omliggende parkgebied van waterbedrijf Vitens. In en om de watertoren zijn plannen voor woningbouw. Het gaat om parkwoningen en vrije kavels.

Ter Steege Bouw Vastgoed vroeg Pongers Precisie Sloop voor het slopen van de drinkwaterbuffers, gelegen op dit terrein. Deze ongeveer 100 jaar oude reinwaterkelders deden dienst als opslag voor een deel van de woonwijk en liggen onder maaiveld. 

Het was een klus die in twee weken geklaard moest worden vanwege de grondoverdracht. Er is gestart met het plaatsen van de bouwhekken en het inrichten van het werkterrein. Omdat dit moeilijk begaanbaar terrein was, is er een tijdelijke bouwweg aangelegd.

Daarna werd begonnen met het uitgraven van de keldermuren. Op die manier kon er een begin worden gemaakt met de sloop van de waterbuffers. Om vervolgens van binnenuit de kelder verder te slopen.

Vrijgekomen materialen:

  • 1600 ton puin
  • 10 ton bouw- en sloopafval
  • 30 ton dakbitumen
    bedoeld om destijds het dak van de reinwaterkelder waterdicht te maken

Ook tijdens dit project scheidt Pongers de vrijgekomen materialen volgens het sloopcertificaat SVMS 007. Op die manier ontstaan er zuivere stromen en qua afvalverwerking is dit beter voor milieu.

Het terrein werd binnen de gevraagde twee weken naar tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd.

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten