Precisiesloop en asbestsanering bij De Hartkamp in Raalte

Precisiesloop en asbestsanering bij De Hartkamp in Raalte

Nadat Carinova de sloop van het vroegere hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp in Raalte moest uitstellen, omdat er vleermuizen huisden, is Pongers Precisie Sloop gestart met de asbestsanering en het slopen van het gebouw.

Aanleiding sloopwerkzaamheden

Op het oude hoofdgebouw na was het woonzorgcentrum volledig vernieuwd. De gedateerde staat van het gebouw is de belangrijkste aanleiding voor de sloop. Voordat er gesloopt kan worden, vindt er asbestsanering plaats. Sloop en sanering nemen naar verwachting 3 maanden in beslag neemt. Naderhand worden er modulaire zorgwoningen gebouwd. Behalve voor bewoners is het nieuwe gebouw ook bedoeld voor dagbesteding.

Precisiesloop en asbestsanering bij De Hartkamp in Raalte

Uitgebreide inventarisatie project

Om het asbest te kunnen saneren, brengt  Pongers de vervuiling in kaart. Vervolgens maken we een plan om het asbest veilig en met zo min mogelijk overlast te verwijderen. Het saneren van het asbest voeren we, als gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf, vakkundig uit.

Voor de daadwerkelijke sloop beoordelen we alle aspecten van dit specifieke werk. Het te slopen gebouw is 4 etages hoog en staat tussen 2 lager gelegen gebouwen, die tegen het te slopen deel zijn aangebouwd. Door Pongers Precisie Sloop wordt hiervoor bescherming aangebracht tegen onder andere vallend puin. Ook de sloopwerkzaamheden met machines gebeurt voorzichtig.

In totaal komt er 3500 ton puin vrij bij deze sloop.

Precisiesloop en asbestsanering bij De Hartkamp in Raalte

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact op met Jan Hendrik
0548 - 540 404 of
janhendrik@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten