Vervanging beglazing en sanering – Vincent van Goghstraat, Rijssen

Herstel beglazing en asbestverwijdering

Projectoverzicht

Locatie: Vincent van Goghstraat 31-173 te Rijssen
Soort: Sloop / Asbestsanering / Bodemsanering / Circulair
Opdrachtgever: De Goede Woning Rijssen
Start project: Juni 2023
Eind project: December 2023
Duur project: 7 maanden

Projectbeschrijving

De Goede Woning Rijssen benaderde Pongers met de vraag of zij de asbestsanering wilden verzorgen voor de renovatie van 72 woningen en 4 flats aan de Vincent van Goghstraat te Rijssen. Het doel van deze renovatie was om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. De asbestsanering werd uitgevoerd met het oog op de efficiëntie, zodat de glaszetters elke dag een volledige woning konden voorzien van nieuw geïsoleerd HR++ glas. Dit project vereiste niet alleen precisiesloop en asbestsanering, maar ook bodemsanering en een circulaire aanpak om ervoor te zorgen dat de materialen op een duurzame manier werden hergebruikt.

Vervanging beglazing en sanering door Pongers

Uitvoering

Pongers pakte deze uitdaging aan met een grondige aanpak. Het proces begon met het aanvragen van de benodigde vergunningen en het voeren van overleg met de nevenaannemer. Vervolgens werd een gedetailleerd werkplan opgesteld om ervoor te zorgen dat elke stap van het project nauwgezet werd uitgevoerd.

Elke dag werd begonnen met het verwijderen van alle beglazing in een woning, waarbij speciale aandacht werd besteed aan het veilig verwijderen van asbesthoudende kit. Deze beglazing werd vervangen door hoogwaardig geïsoleerd HR++ glas, wat zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie van de woningen. Naast verwijdering van de asbesthoudende kit assisteerde Pongers de glaszetters van Multi Protect schilderwerken zodat zij snel en efficiënt konden blijven doorgaan met hun eigen werkzaamheden.

Daarnaast werden alle asbesthoudende buitenbeplatingen vervangen door geïsoleerde panelen, wat niet alleen de veiligheid maar ook de duurzaamheid van de gebouwen verbeterde.

De Goede Woning, Rijssen

Resultaat

Pongers is tevreden over het verloop van dit project, dat zonder noemenswaardige problemen verliep. De strakke planning en zorgvuldige uitvoering zorgden ervoor dat elke woning op tijd kon worden opgeleverd.

De opdrachtgever, De Goede Woning Rijssen, heeft geen klachten gehoord en is eveneens tevreden met het resultaat. Dit project heeft niet alleen bijgedragen aan de modernisering van de woningen, maar ook aan een veiligere en duurzamere leefomgeving voor de bewoners.

De Goede Woning, Rijssen Vervanging beglazing en sanering

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten