Renovatiesloop in meerdere fases in Rijssen

Uitbreiding bedrijfsgebouw Van Geenen

Het bouwteam Ter Steege Bouw en Vastgoed Rijssen schakelde Pongers Precisie Sloop in voor de uitvoering van asbest- en sloopwerkzaamheden. In dit project is een uitbreiding van het bedrijfsgebouw van Van Geenen gerealiseerd.

Renovatiesloop en totaalsloop
We kregen de opdracht om renovatiesloop uit te voeren bij het bestaande gebouw en aanvullend het oude Soweco gebouw totaal te slopen. De planning van de nieuwbouw was daarbij leidend voor het uitvoeren van de diverse renovatie sloop werkzaamheden.

Deelprojecten
Om aan de vraag van de opdrachtgever te voldoen, hebben we de werkzaamheden in deelprojecten gesplitst. Hierbij zetten we telkens de juiste mensen en het juiste materieel in om de werkzaamheden ‘just in time’ uit te kunnen voeren.

Volgens plan
Bovenstaande resulteerde in een prettige samenwerking. De uitvoerder was zeer content met onze coulante planning en uitgevoerde werkwijze. We voerden de werkzaamheden straks volgens planning uit. En waar mogelijk trokken we renovatie sloop werkzaamheden vooruit om niet op het kritieke pad te belanden.

Circulair
Bij dit sloopproject kwamen een aantal materialen en objecten vrij, die we elders opnieuw hebben toegepast. Denk hierbij aan:

  • Roldeuren
  • Stalen balken
  • Dak- en wandbeplating
  • Houten balken
  • Klinkerbestrating
  • Stalen en houten kozijnen
  • Puingranulaat

Het voormalige Soweco gebouw, dat we sloopten voor de uitbreiding van de bedrijfshal van Van Geenen.

Met de snijbrander en de hydraulische kraan werkten we secuur aan de slooplijn tussen het voormalige Heba pand en het te behouden gebouwdeel.

We verwijderden de ingezaagde funderingsbalk ter plaatse van de toekomstige doorgang. Door het secure zaagwerk is de fundering van de poer behouden gebleven.

We verwijderden de oude buitenmuur voor de toekomstige doorgang naar het nieuwe gebouwdeel.

Om schade aan de te behouden vloer te voorkomen zaagden we de vloersparing. Bijkomend voordeel was dat er geen trillingen waren in de  werkplaats van Van Geenen, die nog in gebruik was op het  moment van de werkzaamheden.

Hier stond ooit de bedrijfshal van Heba. Deze plek wordt aan de bestaande hal van Van Geenen aangetrokken.

Unable to load Tweets