Sloop verzamelgebouwen Bunnik

Inclusief de sloop van de karakteristieke molen (zonder wieken)

In Bunnik slopen we in opdracht van Verhoeven Milieutechniek een voormalig tankstation, een autogarage, een wasplaats, een grote hal en een dierenwinkel met bovenliggende kantoren. De ontwikkelaar van dit project is van Wanrooij Bouw & Projectontwikkeling.

De expertise van Pongers
Onze dienstverlening op gebied van advies, vergunningaanvraag, asbestsanering en sloop komen hier samen. Voor dit project namen we ook de aanvraag voor de sloopvergunningen voor onze rekening. Opdrachtgever Verhoeven Milieutechniek gaat na onze werkzaamheden de bodemsaneringswerkzaamheden uitvoeren.

Asbestsanering en sloop
In dit project verwijderen we eerst het asbest om vervolgens de gebouwen te slopen, zodat er ruimte ontstaat voor de geplande nieuwbouw van 24 huurappartementen.

Vrijkomende materiaalstromen:

  • Houten spanten worden voorzichtig verwijderd en verkocht voor hergebruik, net als trappen, (rol-)deuren, bestratingen.
  • Bouw- en sloopafval 35.000 kilo
  • Dakleer 40.000 kilo
  • Hout 30.000 kilo
  • Puin 2750 ton

Circulair
Het vrijkomende puin willen we ter plekke vergruizen, zodat een nieuw bouwmateriaal ontstaat. Dit passen we toe als funderingsmateriaal bij de nieuwbouw of bij wegenbouw projecten in de buurt.

Sloop van molen uit 1800
Onderdeel van de sloop is ook de karakteristieke molen (zonder wieken), die tegen de gebouwen staat, met bouwjaar 1800. De eerste steenlegging is vastgelegd in een prachtige gedenksteen in de oude molen. Voordat we gaan slopen, verwijderen we met uiterste voorzichtigheid deze gedenksteen.

De sloop loctie

De karakteristieke molen zonder wieken uit 1800

De gedenksteen van de molen

De locatie vanuit Google streetview

Unable to load Tweets