Asbest- en sloopwerkzaamheden langs het spoor

Asbest- en sloopwerkzaamheden langs het spoor

De komende jaren zal het spoorwegemplacement rondom Zwolle op de schop gaan in een aantal fasen. Oude sporen en alles rondom het spoor wordt vernieuwd of verwijderd. Voor het specialistische sloopwerk is Pongers ingeschakeld. Meteen bij de eerste sloopklus kwamen we al voor een uitdaging te staan…

Asbest in de funderingen

Tijdens de sloopwerkzaamheden kwamen we erachter dat er asbest in de funderingen van de portalen zit. Jammer, aangezien we samen met ProRail/Volker Wessels bedacht hadden om de funderingen te vergruizen en te gebruiken als verharding van het terrein. Maar wij laten ons uiteraard niet voor één gat vangen, samen met onze collega’s bedachten we een manier om de funderingsblokken in depot te zetten, zodat we de asbest vervolgens konden saneren. De asbesthoudende bitumen zijn veilig verwijderd en het beton van de fundering kan toegepast worden binnen het werk.

Hybride sloopmachine

Eén van de reden voor ProRail/Volker Wessel om voor Pongers te kiezen is onze hybride kraan. Binnen het projecten moesten een aantal mega-betonblokken gesloopt worden en met traditionele kranen zou dit veel meer brandstof gekost hebben en daarmee meer CO2-uitstoot. Een bijkomend voordeel is dat de machine stil is en een snelwisselsysteem heeft. Hierdoor konden wij de doorlooptijd van het project aanzienlijk verkorten.

Cursus ‘werken langs het spoor’

Om voor ProRail te mogen werken moet je de cursus ‘werken langs het spoor’ gevolgd hebben. Het team van Pongers heeft deze cursus succesvol behaald.

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten