Asbestsanering Van Vlotenlaan voor Ieder1

Asbestsanering Van Vlotenlaan voor Ieder1

Asbest veilig verwijderen. Daar komen de medewerkers van Pongers Precisie Sloop elke dag hun bed voor uit. Ook voor opdrachtgever Woonbedrijf Ieder1 uit Deventer. Sinds september 2022 zijn ze bezig met de asbestsanering van 162 woningen aan de Van Vlotenlaan. Deze woningen zijn verdeeld over 9 gebouwen. Een flinke klus, die onderdeel is van de totale verduurzaming van de woningen aan deze laan door Woonbedrijf Ieder1. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in april 2023 klaar.

Verduurzamen woningen Ieder1

Ieder1 verduurzaamt de woningen, zodat de bewoners meer ‘wooncomfort’ krijgen en het energielabel omhoog gaat. Verduurzamen is naast dat het comfortabeler is voor de bewoner, goed voor het milieu. Woonbedrijf Ieder1 maakt zo de woningen klaar voor de toekomst. De werkzaamheden die zij in totaliteit uitvoeren bestaan uit twee delen: verduurzaming (het verbeteren van de isolatiewaarde) en het grootonderhoud. De opdracht voor het verwijderen van asbest heeft Woonbedrijf Ieder1 gegund aan Pongers Precisie Sloop.

Zutphen, Wayland Real Estate

Wat houdt het asbest verwijderen in

Voor aanvang van het project is een asbestinspectie gedaan. In die woningen waar asbestbronnen gevonden zijn, wordt de asbest verwijderd door Pongers Precisie Sloop. Onder de houten kozijnen van de woningen zitten asbesthoudende panelen. De medewerkers van Pongers verwijderen dit veilig, waarna een ander bedrijf er isolatiemateriaal en nieuwe panelen plaatst. Het dakbeschot van de schuine daken is van asbesthoudend materiaal. Dit wordt tijdens de werkzaamheden aan het dak verwijderd en vervangen door geïsoleerde dakplaten. Ook inpandige bronnen worden in dit project verwijderd, vooruitlopend op het grootonderhoud. De asbestsaneerders van Pongers zorgen hierbij voor een goede afstemming met de bewoners. Zij vertellen welke werkzaamheden ze gaan uitvoeren en welke voorbereidingen de bewoner kan treffen. Zoals bij elke asbestsanering laten de medewerkers de ruimte schoon en stofvrij achter.

Sloop voormalig bedrijfscomplex Solidus Solutions

Samenspel tussen alle partijen

Wat deze opdracht uitdagend maakt, is de grote hoeveelheid woningen waar verduurzaming en grootonderhoud wordt gedaan. Het asbest saneren is een onderdeel van deze totale werkzaamheden. Dat betekent een goede afstemming tussen alle partijen. SW Vastgoedverbetering voert de werkzaamheden uit voor Woonbedrijf Ieder1. Om het werk goed uit te voeren, is tijd en opvolging van belang. Pongers zorgt voor de juiste personeelsplanning, verzorgt de vergunningen om het asbest te mogen saneren en een goede werkvoorbereiding helpt bij een vlot verloop van de werkzaamheden. Elke asbestsanering wordt aan het einde van de werkzaamheden vrij gegeven door een externe partij. En dat is het teken dat de volgende partij kan starten met zijn werkzaamheden in die woning.

In contact met de bewoners

Overlast voor de bewoners is tijdens de uitvoering van het groot onderhoud helaas niet te vermijden. Uiteraard doen de vaklieden er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Tijdens de asbestwerkzaamheden aan het dak verblijven de bewoners in een logeerwoning. Wie er wanneer in een logeerwoning verblijft, wordt gecoördineerd door SW Vastgoedverbetering. Dit gaat in blokken van 6 woningen. Zo schuiven de werkzaamheden per blok op.

Sloop door Pongers Precisie-Sloop voor Wayland Real Estate

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten