Forse asbestsanering in kruipruimte zorginstelling

Forse asbestsanering in kruipruimte zorginstelling

Pongers verwijderde in een zorginstelling een 1.200 vierkante meter asbestbesmetting. De besmetting was in de loop der jaren ontstaan door werkzaamheden aan luchtkokers. De locatie van de besmetting betrof een kruipruimte, dit hield in dat de werkruimte zeer beperkt was. In 4 maanden is de ruimte geheel gesaneerd en door het laboratorium vrijgegeven.

Sanering in 3 fasen

Pongers trof voorbereidende maatregelen voor een goed verloop van het project. Er werd in 3 fasen gesaneerd. Dit betekende een verdeling van de ruimte in drie delen. Er waren verschillende toegangen naar de kruipruimte. Elke fase werd er een nieuwe toegang gebruikt tot in de kruipruimte.

Risicoklasse 2a

De asbestsanering werd gekwalificeerd als een risicoklasse 2a. Dit houdt in dat er onder de hoogste veiligheidsmaatregelen wordt gesaneerd, omdat het gaat om een toepassing met hoog asbestgehalte. In dit geval ging het om het type amosiet.

Kapotte waterleiding

De asbestsaneerders van Pongers ontdekten gedurende het werk een kapotte heet-water leiding. Vanwege de aanwezige asbestbesmetting mocht er geen reguliere monteur komen om het lek te herstellen. Het acute probleem kon verholpen worden door de medewerkers van Pongers. Toekomstige reparaties kunnen door een monteur worden gedaan nu de asbestbesmetting door Pongers verwijderd is!

Kapotte waterleiding

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten