Machine ontmanteling Cirex Almelo

Machine ontmanteling Cirex Almelo

Van Cirex Almelo kregen we het verzoek om een machine, genaamd ‘de Tweeling’, te ontmantelen. Deze machine was lange tijd een belangrijke spil in de productie van de autoonderdelen, die gemaakt worden bij Cirex. Doordat een deel van de ontmanteling vond in de kelder waar ook een koelingssysteem stond was het een echte precisiesloopklus.

Aanleiding ontmanteling

De machine voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en werd overbodig doordat er door Cirex een nieuwe machine was gebouwd met een hogere productiecapaciteit. Daarom werd er gekozen voor ontmanteling van ‘de Tweeling’. Belangrijk doel was het verwijderen van de machine zonder dat het nadelige effect had op de omgeving, dus op de medewerkers en de productiewerkzaamheden van Cirex. 

Machinte ontmanteling door Pongers Precisie Sloop in Almelo bij Cirex

Gedegen en vakkundig voorbereiding bespaart tijd

De demontage van deze machine gebeurde in twee fasen waarbij om een preciezere aanpak gevraagd werd dan reguliere sloopprojecten. In de voorbereiding op de ontmanteling brachten we alle factoren in kaart van deze precisiesloopklus. Dit bespaarde ons in de uitvoer tijd. Voorop in het plan van aanpak stond dat alle werkzaamheden volledig veilig en zonder schade en hinder voor medewerkers kon plaatsvinden. De ontmanteling vond plaats  in de directe bedrijfsomgeving en het productieproces ging gewoon door tijdens de demontage van de machine.

De machine ‘de Tweeling’ bestaat uit twee identieke helften en de ontmanteling vond plaats in twee fasen. In iedere fase demonteerden we één helft van de machine. Dit deden we om in het begin nog te kunnen terugvallen op de andere helft van de machine in het geval van bijvoorbeeld een storing in de nieuwe machine.

Machine ontmanteling Cirex Almelo - Pongers Precisie Sloop

Elektische materieel

Mini hijskraan en heftruck

De machine ontmanteling werd gedaan met onder andere een elektrisch aangedreven mini hijskraan, welke uitermate geschikt is voor binnenwerkzaamheden. Ook de heftrucks die werden ingezet, waren elektische aangedreven. Hierdoor was er geen emissie van uitlaatgassen en de daarbij horende stank. Het geruisloos werken met elektisch materieel sloot goed aan op de wens van Cirex om de omgeving zo min mogelijk te verstoren.

Vanwege de beperkte ruimte kozen we voor hele compacte hijsmachines en transportmiddelen. Onze gecertificeerde medewerkers hijsden onderdelen naar de losplaats en de elektrische heftrucks vervoerden deze naar verzamelcontainers.

De totale uitvoeringsperiode bedroeg 6 weken.

 

 

Machinte ontmanteling door Sloopbedrijf Pongers bij Cirex Almelo

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten