Precisiesloop van podiumdeel in Orthodoxe kerk Amersfoort

Precisiesloop van podiumdeel in Orthodoxe kerk Amersfoort

Aanvraag sloopproject

Pongers Precisie Sloop ontving een aanvraag van de Orthodoxe Parochie Amersfoort. Het verzoek was om een deel van het betonnen podium stofvrij en zonder uitstoot van emissie te slopen. De Parochie wenste om de indeling in de kerk in de oude staat te herstellen en terug te brengen naar de oorspronkelijke bouwstijl van de kerk.

Inventariseren vooraf

De sloop van het podium werd enkel met elektrisch materieel uit gevoerd. Voordat Pongers tot de sloop overging, inventariseerden zij het project. Denk hierbij onder andere aan;

  • het in kaart brengen van de aan- en afvoerroutes van de vrijkomende materialen,
  • het bepalen van het in te zetten materieel (type machine), 
  • het inventariseren van de samenstelling van het te slopen beton.

De ruimte onder het podium was deels opgevuld met zand en om op dezelfde hoogte als de vloer van de kerk te komen, voerde Pongers ook het zand af.

Precisiesloop_Pongers_Orthodoxe_Parochie_Amersfoort

Plan van aanpak

Na de grondige inventarisatie volgde er een plan van aanpak en begon Pongers aan het sloopproject. In een week tijd was de klus geklaard, die begon met de voorbereiding om tot het slopen van het podium over te gaan. Aan het begin van de week plaatste Pongers vanwege het stofvrij slopen een grote tent om het podium. Als het ware een containment (met luchtafzuiging), die zij ook vaak plaatsen bij asbestsaneringen. Ook werd ter bescherming de vloer in de kerk tussen het podium en de uitgang afgedekt.

Een volgend onderdeel van de voorbereiding was het doorzagen van het podium in stukken om het uiteindelijk echt te kunnen verwijderen. Daarna voerden de medewerkers van Pongers het beton af met kleine machines, waarmee ze de kerk in konden.

Tot slot reinigden zij de slooplocatie en leverden ze deze schoon op. De kerk van de Orthodoxe Parochie Amersfoort is geopend op zaterdag en zondag. Doordat Pongers Precisie Sloop in de tussenliggende periode het sloopproject naar tevredenheid van de klant uitvoerde konden deze diensten gewoon doorgaan. De opdrachtgever liet Pongers weten dat het een plezier was om met hen te werken. En dat het werk werkelijk kwaliteit was.

Pongers_Amersfoort_Orthodoxe_Kerk
Sloopproject_Pongers_Orthodoxe_Parochie_Amersfoort

“Het was een plezier om met jullie te werken. En het werk was werkelijk kwaliteit.”

Stephan Bakker

Rector, Orthodoxe Parochie Amersfoort

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten