Renovatie Hof van Colmschate te Deventer

Renovatie Hof van Colmschate te Deventer

Renovatie en energetische verbetering van Rentree woningen

Op 14 oktober werd door Rentree Deventer de Grote Aanpak van 84 eengezinswoningen aan de Hof van Colmschate, de Vetkampstraat en de 2e Vetkampdwarsstraat gestart. Hun onderhoudspartners Salverda en Wolters Vastgoedonderhoud voerden het werk uit en Pongers Precisie Sloop werd gevraagd voor het verwijderen van asbesthoudende materialen en interieursloopwerk.

Pro-actieve benadering

Om te voldoen aan de vraag om dagelijks een woning te strippen en voortijdig het asbest te verwijderen, werkten we in dit project met vaste ploegen voor het slopen en de asbestverwijdering. De ploegen hadden daarbij hun eigen verantwoordelijkheid voor de planning en de aanpassingen bij optredende afwijkingen. Door een pro-actieve benadering van de werkzaamheden (vergunningaanvraag, meldingen en werkvoorbereiding) konden we tijdig sturen bij afwijkingen.

Werkzaamheden

Tot onze werkzaamheden behoorden het inpandig slopen van de badkamer, keuken en toilet (keukenblok, tegel-/stucwerk, cementdekvloer, sanitair, leidingwerk e.d.) en het boren van gaten en het frezen van sleuven voor de nieuwe installaties. Daarbij werkten we stofvrij en was er een gescheiden afvoer van het vrijkomende afval. We leverden de slooplocaties schoon op voor de bouwvakkers na ons. In ons team van medewerkers zaten 2 DTA’s, 4 DAV’s, 1 uitvoerder sloop en 4 handslopers.

Afstemming voor een project volgens plan

Om dit project volgens plan te laten verlopen, hadden we in de eerste week veel contact om de details van de afwerkingen af te stemmen, waarna de rest van het project probleemloos is verlopen. Het resultaat; een binnen het budget, binnen de tijd en naar tevredenheid van de opdrachtgever gerealiseerd project.