Renovatiewerkzaamheden in 13 woningen te Zutphen

Groot onderhoud/woningverbetering in 13 woningen te Zutphen

Voor Woonbedrijf Ieder1 is Pongers Precisie Sloop in september en oktober 2020 aan de slag gegaan in 13 grondgebonden woningen aan de Thorbeckesingel, Dr. Kuyperstraat en Troelstralaan in de wijk Waterkwartier te Zutphen.

Tijdelijke logeerwoningen

Nadat de benodigde participatie van bewoners was binnengehaald door Woonbedrijf Ieder1 is de voorbereiding voor de uitvoering gestart. Voor de bewoners zijn in de omgeving tijdelijke logeerwoningen ingericht.

Het project

De woningen met bouwjaar 1958 worden verduurzaamd in combinatie met planmatig onderhoud om de woningen naar energielabel A te brengen.

Het project bestaat uit drie onderdelen:

  1. Energetische verduurzaming (label A)
  2. Asbestverwijdering
  3. Keuken-, badkamer- en toiletrenovatie (mits hiervan de beoogde leeftijd is bereikt)

Asbestsanering

Pongers Precisie Sloop zorgde ervoor dat de asbesthoudende toepassingen, zoals standleidingen en rioleringen, werden gesaneerd. Alvorens het riool eruit ging, spoelde een schoonmaakbedrijf het riool schoon om zo schoon mogelijk te kunnen saneren en slopen. 

Stofvrij slopen

Omdat er in bestaande woningen onderhoud plaats vond, werd de ruimte waarin de werkzaamheden plaatsvonden gescheiden van de overigens ruimtes en afgeplakt met folie. Ook plaatsten de medewerkers van Pongers een stofafzuigunit om stofvrij te kunnen slopen.

Overal op voorbereid

Voorafgaand aan de werkzaamheden plande Pongers een bezichtiging met het team van medewerkers om zo volledig voorbereid te zijn op het werk. Een fijne werkwijze, die verrassingen tijdens het werk voorkomt.

Voorspoedig verloop

De klus verliep zeer voorspoedig, waardoor Pongers het werk eerder kon opleveren. De gevraagde projectduur per woning van 1 week werd met 2-3 dagen ruimschoots gehaald. Hierdoor kon Hemink vlot aan de slag met de herstelwerkzaamheden.