Ruimte maken voor nieuw DC in Zutphen

Ruimte maken voor nieuw DC in Zutphen

Sloop voormalig bedrijfscomplex Solidus Solutions

De komende maanden gaat Pongers Precisie-Sloop voor Wayland Real Estate ruimte maken voor vernieuwing. Het pand op de foto maakt plaats voor een gloednieuwe distributiecentra. Het enorme bedrijfscomplex van voorheen Solidus Solutions op bedrijventerrein De Mars in Zutphen gaat tegen de vlakte. Het pand langs de N348 ligt naast het laboratorium van Qlip en tegenover de fabrieken van Aurubis. In het pand werden voorheen massiefkartonnen verpakkingen geproduceerd.

Standaard sloopwerkzaamheden, maar fors in omvang

Dit sloopwerk is fors in omvang, maar de sloopwerkzaamheden an sich zijn geen uitzondering voor de medewerkers van Pongers Precisie-Sloop. De opdracht omvat ook een asbestsanering. Een ander aspect dat bij deze sloop hoort, is het zorgen voor de sloopvergunning. Hierbij legt Pongers het contact met de gemeente en doorloopt voor de opdrachtgever de procedure omtrent de vergunningaanvraag. Op dit moment (september 2022) loopt de procedure van de sloopmelding en begint Pongers over 1-2 weken met deze sloopklus.

Hergebruik

In het kader van circulair slopen zijn er diverse onderdelen die na gebruik van deze sloop een nieuwe bestemming krijgen. Zo gaat een inpandige kantoorunit vanuit dit pand naar vliegveld Teuge, die daar eveneens als kantoor wordt gebruikt. En een aanrijdbeveiliging bij de laaddocks worden hergebruikt. Dit is een systeem waarbij trailers vanuit de hal kunnen worden vastgezet. Ook roldeuren, stelconplaten en een sprinklerinstallatie vinden hun weg naar een nieuwe eigenaar.

Slooptraject

De totale looptijd van dit sloopwerk is zo’n 20 weken met circa 4 weken voorbereidingstijd. In deze periode zijn de medewerkers van Pongers Precisie Sloop zo’n 2 weken bezig met de demontage van de materialen voor hergebruik. De asbestsanering gebeurt in ongeveer 4 weken. En grofweg 10 weken van het traject bestaat uit sloopwerkzaamheden.

Sloop voormalig bedrijfscomplex Solidus Solutions

Sloopvolgorde

Zodra alle circulaire onderdelen zijn weggehaald, begint Pongers met de daadwerkelijke sloop waarbij ze aanvangt met de bovenbouw. Hierbij wordt alles tot aan de vloer gesloopt. Op die manier kun je nog met machines over de vloer rijden. Zodra de bovenbouw gesloopt is, begint Pongers op de hoek met het verwijderen van de vloer en de fundering. In dit sloopgedeelte zit de meeste tijd.

BREEAM-NL

Het puinbreken gebeurt op locatie en voldoet aan de eisen van BREEAM-NL. Dit is een keurmerk voor nieuwbouw, waarin zowel eisen zitten voor het slopen als voor het puinbreken. Pongers Precisie Sloopt voldoet als sloper aan deze certificering.

Sloop door Pongers Precisie-Sloop voor Wayland Real Estate

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten