Sloop noodspanningsgebouw St. Jozef ziekenhuis

Sloop noodspanningsgebouw St. Jozef ziekenhuis

Door de bouw van een nieuw ziekenhuis in Deventer, is de noodstroomvoorziening van het St. Jozef ziekenhuis overbodig geworden. De gebouwen waarin ze staan kunnen daarom gesloopt worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, de gebouwen zaten namelijk vol met asbest. De sloop met de hoogste risico-klasse 2A is daarom ook toevertrouwd aan de specialisten van Pongers door beheerder Carinova. De noodstroomaggregaten in de gebouwen zijn verkocht.

 

Asbestsanering

Het project zijn we gestart met asbestsanering van de gebouwen. In de gebouwen zijn de aggregaten nog aanwezig, deze kunnen pas naar buiten wanneer de gebouwen gesloopt zijn. We hebben de gebouwen allereerst luchtdicht afgesloten. De collega’s gaan vervolgens via een decontaminatie-unit het gebouw in. Hier hebben ze sloopwerk uitgevoerd en het asbest verwijdert. Na een grondige reiniging is het gebouw asbestvrij.

 

Sloop gebouwen

Na de asbestsanering kunnen we de gebouwen slopen, de noodstroomaggregaten demonteren en afvoeren richting de nieuwe eigenaar. Ook de grond uitvlakken na de sloop zal door ons gedaan worden. Na oplevering van het terrein worden er parkeerplekken aangelegd op de locatie.