Sloop silo’s Industriepark Kleefse Waard Arnhem

Sloop silo’s Industriepark Kleefse Waard Arnhem

Kleefse Waard Arnhem

Een uitdagende opdracht naar volle tevredenheid afronden, daar doen we het bij Pongers voor. Op het industriepark Kleefse Waard in Arnhem stonden we voor de opdracht om betonnen silo’s van 35 meter hoogte op het voormalige Akzo Nobel terrein te slopen met behoud van het naastgelegen gebouw. Deze silo’s dienden in de tweede wereldoorlog als graansilo’s en de granaatinslagen van destijds waren dan ook nog te zien.

Totaaltraject

In dit traject verzorgden we ook de vergunningaanvraag inclusief het Flora en Fauna onderzoek en deelden we onze kennis met het bouwteam. Schade aan het nabijgelegen pand was het grootste risico, maar door een gedegen voorbereiding en uitvoering was dit niet aan de orde. Daarbij werkten we volgens de afgesproken planning.

Vrijgekomen materialen

Bij dit project kwam 4.500 ton puin, 250 ton hout, 10 ton bitumen en 1 ton asbest vrij. Het asbest werd door ons gesaneerd en beton werd door ons gebroken tot granulaat. Dit zetten we vervolgens weer op de locatie in als bouwstof in de vorm van funderingsmateriaal voor de nieuwbouw en de bestratingen. We hoefden hierdoor het puin niet af te voeren, waardoor het aantal transportbewegingen geminimaliseerd kon worden.

Oog voor de omgeving

Gedurende het project vonden er evenementen plaats op het terrein. Hier hielden we rekening mee, bijvoorbeeld door stofvrij te werken.

Meer over Industriepark Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame en energie-gerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Ga voor meer informatie naar www.ipkw.nl.

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten