Werkzaamheden bij verzorgingstehuis in Tilburg

Werkzaamheden bij verzorgingstehuis in Tilburg

In opdracht van Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart hebben we verschillende werkzaamheden uitgevoerd bij een verzorgingstehuis in Tilburg. Een uitdagende klus, want het gebouw stond dicht op een nieuwbouw. Wel leuk voor de bewoners van het verzorgingstehuis, want zij konden ons eersterangs aan het werk zien. Het doel van het project was ruimte maken voor een nieuwe inrichting van het terrein. In totaal heeft het project 8 weken geduurd en we hebben 6-8 medewerkers voor de asbestsanering en 3 medewerkers voor de sloop ingezet.

Totaalsloop van een deel van het verzorgingshuis

Dit project was een totaalsloop van een deel van het verzorgingshuis. Dit was inclusief de aanvraag voor de sloopvergunning en het saneren van asbest in de muren, de leidingen en in de ramen. Verder waren we verantwoordelijk voor het strippen van het gebouw en het scheiden van de vrijgekomen materialen. De brandtrap is verkocht voor hergebruik.

Hybride machine voor de sloop

We hebben een hybride machine van 40.000 kilo gebruikt voor het grote sloopwerk. Deze machine heeft weinig uitstoot en een laag verbruik aan gasolie. Ook is deze voorzien van allerlei hulpstukken, zoals een betonschaar, sorteergrijper, magneet en betonvergruizer. Heel handig!

Kleinere machines voor de asbestsanering en het afvoeren

Voor de sloop van het gebouw hebben we gekozen voor veel kleinere machines – zoals de kleine shovel en kraantjes. Deze waren geschikt om in het gebouw te werken, te strippen en om het minimaterieel af te voeren. Ook hebben we een hoogwerker gebruikt om asbest uit de buitenzijde van de gevel te halen.